Danial Superman...

Wednesday, 3 May 2017 @ 00:00 | (0) comment/s


(P/S : TURN ON YOUR VOLUME)

I Hope This Is Not The Last...


WARNING ! A CONFESSION IS COMING !

Danial. Kau kenal aku macam mana kan? Aku ni pemalu (shy shy cat a.k.a malu tapi mahu). Aku tak confident bila nak berhadapan dgn kau (jujur. tiap kali jumpa kau.. ade je yang tak kena. makan tumpah lah. jatuh kerusi lah. tangan ketar ketar mcm org tua lah. langgar org lah. hahaha clumsy sangat sbb gelabah hahaha). Dengan kau je aku macam tu. Dgn orang lain takde pulak aku macam tu. Hahahaha tapi takpelah. I can see the other side of me when I'm with you. The way I behave, the way I laugh, the way I look at you (curi curi pandang), the way I smile. I like myself when I'm being with you. It's different.

Aku suka kau sejak pertama kali aku tengok kau lagi, Danial. Aku rasa kau pun tau kan?
Sebab aku pernah confess dekat kau dulu.. Tu pun kalau kau ingat..

Bae, kau baik. Baik sangat. Walaupun kita jarang jumpa.. aku tahu kau baik sangat sangat.

Dulu, kita pernah gaduh. Kau cakap dekat aku yang kau ingat aku kenal kau.. rupa rupanya tak. Kau jgk pernah ckp yang kau ingat aku lain daripada perempuan yang lain tapi rupa rupanya sama je.. Sampai sekarang aku masih lagi igt ape yang kau ckp dulu (kau igt tak? mesti igt kan..) Sedih sebenarnye bila kau ckp mcm tu tapi.. ade betulnye jugak. Jujur. Sampai sekarang, aku masih lagi tak kenal diri aku macam mana. Jadi, mustahil untuk aku kenal diri kau kalau diri sendiri pun aku tak kenal.. dan pasal 'aku sama je dengan perempuan lain' tu.. sokayylah. Aku juga manusia, aku tidak sempurna sayang. Aku faham kalau sejak haritu kau dah tak percayakan aku.. Aku faham kalau sejak haritu, kau dah stop cerita masalah kau dekat aku. Aku faham.. Aku pun tak boleh paksa kau untuk percaya dekat aku balik. Aku tak boleh paksa kau untuk cerita masalah kau.. Cukuplah sekadar aku tahu yang kau okay.
Babe, I'm just a human being and I also make some mistakes.. For all the mistakes that I've done to you, I just can say.. I'm sorry..
Danial.. Aku minta maaf sebab kekadang aku rasa aku clingy sangat dengan kau. Aku minta maaf kalau.. aku selalu kacau kau.. Aku sekarang cuba untuk tak jadi clingy dgn kau sebab aku tak nak kau serabut dengan aku.. I'm sorry..

Kau tau tak? Bkn senang aku nak tahan diri aku daripada terus ganggu kau. Kalau boleh aku nak cerita semua benda dkt kau. Kalau blh tiap pagi aku nak bagi morning wish dkt kau. Kalau boleh tiap hari aku nak jumpa kau, nak dengar suara kau.. Tapi.. aku takut. Aku takut kau serabut dgn aku. Aku takut kalau suatu hari nanti kau dah penat nak layan aku.. aku takut kalau suatu hari nanti.. kau decide dah tak nak kawan dengan aku.. I'm scared that one day you decide to walk away from my life.. I'm just scared..
I was never ready for you to leave..
The thought of losing you, scared me enough.

Danial, I already miss you.. a lot.
Bae, kaulah first crush aku (tipu je. first crush aku Woohyun Infinite sebenarnye lps tu bru kau hahaha), kaulah superman aku, kaulah teacher aku, kau sentiasa ade dengan aku bila aku perlukan kau. Kau lebih daripada kawan. Kau lebih daripada bestfriend. Kau.. THE BEST CRUSH FRIEND SUPERMAN EVER!
Dan sebab tu.. aku sayang kau..

Aku suka sgt bila kau ambik berat psl aku. Aku suka sgt bila kau bagi nasihat dkt aku. Aku suka sangat dgr kau bebel. Aku suka sangat bila kau bercerita dkt aku (ni sumpah rindu. dah lama kau tk cerita pape dkt aku. asyik bg bluetick je dkt aku sekarang hahaha).

Danial, aku sayang kau Lillahi Ta'ala.


Aku sayang kau Lillahi Ta'ala. Aku tak nak sebab sayang aku dkt kau membuatkan aku lagi jauh dari Allah. Bae, kau lain. Kau kejut aku bangun subuh, tanya aku dah solat ke belom, kau selalu ajak aku puasa dulu.. thank you..(not too cliche right?)

Aku bagitau kau nie sebab aku nak kau tau yang ramai orang sayang kau dan salah seorangnye ialah aku. Aku kisah pasal kau, Danial.

Tapi, aku takkan pernah lupa yang kau cuma anggap aku sebagai seorang kawan dan sebagai salah seorang fans kau je. Takpelah.. aku dah boleh terima hakikat dah yang aku kena friendzone...

Soal harapan. Dari awal lagi aku dah buang jauh jauh. Aku tahu bila aku ckp "I miss you, rindu" kau takkan balas sebab kau takut kau terbagi harapan palsu kan? Danial, aku tak pernah letak harapan aku dekat kau. Tak pernah. Sebab aku tahu 'expectation can lead to a broken heart'. Walaupun aku sayang kau, tapi aku lagi sayang hati aku.

But.. When I say "I miss you", I really do and when I say "I like you", I really do. You can put the burden of proof on me.

Saat aku rasakan betapa jauhnya diri kau..
Aku pandang langit
Sekurang-kurangnya aku tahu bahawa kau dan aku sedang berteduh di bawah langit yang sama..


Danial, aku cuma berharap yang kau takkan lupakan aku. Itu je harapan aku.
(hello! I'm Danial's first fans kott. Jadi, tlg jgn nk derhaka sgt dgn aku eaa hahaha)

Soal kenangan. Aku takkan pernah lupa kenangan 'mock trial' dgn kau. The best memories ever! Sebab kan.. tu lah masa yang paling lama aku luangkan dgn kau walaupun aku cuma gelak gelak je time tu hahahahaha. Satu lagi, masa kau teman aku gi KFC pukul 2 pagi. Kau layankan aje craving aku time tu.

I appreciate every times that you had spent with me.. Thank you, Danial..

And now.. I don't know whether after this, I still have the chance to create more memories with you or no more..

I don't have any power to make you stay with me.. But, if I ask you to stay, will you stay ?





Aku nak ucapkan terima kasih dekat kau sebab sudi kawan dengan aku dari awal diploma sampai sekarang.

Walaupun aku terlampau banyak mengada dengan kau, secara jujurnya aku cakap.. Kau sorang je yang boleh tahan dengan perangai mengada aku (sebab aku paling suka mengada dengan kau sebenarnye hehe).

Walaupun kita jarang jumpa, walaupun aku masih lagi malu malu dengan kau tiap kali jumpa, kau cuba jugak fahami aku dan masih setia kawan dengan aku.

Walaupun kita selalu gaduh dan aku banyak buat hal dengan kau, kau masih lagi maafkan aku dan kau jugak selalu bagi nasihat dekat aku.

Walaupun aku banyak susahkan kau, takde sekalipun kau merungut pasal aku dan takde sekalipun kau pernah cuba nak susahkan aku balik.

Walaupun kau sibuk, kau masih lagi ada masa melayan karenah aku yang ntah pape ni.

Danial, aku tau aku banyak sakitkan hati kau tapi aku pun tau kau lebih pilih mendiamkan diri daripada menyakiti hati orang lain terutamanya aku. Kan?

Danial, kau tau tak? Itulah istimewanya kau bagi aku...



Andainya kau rasa perluku
Luah saja sediaku mendengar

Jangan menangis
Ini semua ketentuan Nya
Jangan berduka
Ku kan selalu ada untukmu

Hanya satu kupinta
Percaya pada diriku
Hatiku hatimu
Serahkan pada yang satu

Andai bersalah maafkanku
Sesungguhnya tiada yang sempurna

Dan aku mohon agar semua
Sempurna untuk mu selamanya


Selamat Ulang Tahun, Danial Superman. Aku doakan semoga kau sentiasa bahagia bersama yang tersayang dan semoga kau sentiasa berada dibawah lindungan Allah dimana jua kau berada...

Danial, Aku minta maaf andai sepanjang tempoh perkenalan kita, aku ade lukakan perasaan kau...
Jika ada.. percayalah itu semua tanpa sengaja.

Seandainya ini adalah pertemuan terakhir antara aku dengan kau, aku harap kau tak akan lupakan aku..

Danial, that hoodie is a proof that you are a Superman.
Always be strong. Always be kind and most importantly, always be you!

Danial, Sorry.. I couldn't find your cape as you wish..
but I know that you still can fly high in your life without your cape :)


Kabhi Alvida Naa Kehna..

Happy Birthday to my Superman, Muhammad Danial bin Mohd Noor.

Salam Sayang,
Ruhan Fahima Binti Razali, your Queen Elsa.
◄ Older posts